Coronavirus

>>> Veelgestelde vragen


8 mei 

Verruiming coronamaatregelen, wat houdt dit voor jou in?

Op 6 mei gaf premier Rutte een persconferentie over het verruimen van de coronamaatregelen. Hier is veel over nagedacht. In de media is het bericht verschenen met opties voor verruiming. Een van die maatregelen is dat partners weer bij de echo’s mogen zijn. Het bericht geeft verder aan dat de voorgestelde verruiming niet in overeenstemming hoeft te zijn met het lokale beleid van ziekenhuizen en verloskundigenpraktijken.

De coöperatie Zuid aan Zee, waartoe het ziekenhuis, diverse kraamcentra en de verloskundigen praktijken behoren, maakt lokale afspraken voor de verruiming.
De volgende verruimende maatregelen voeren we per 11 mei in:

 1. De vitaliteitsecho wordt weer aangeboden.
 2. Partners zijn welkom om mee te komen naar de vitaliteitsecho, termijnecho en 20-weken echo (SEO).
 3. De controle rond 16 weken wordt weer op de praktijk/ in het ziekenhuis in plaats van telefonisch.

We blijven afwegen welke diensten we al dan niet kunnen uitbreiden en houden jullie op de hoogte via facebook en/of onze website.

 

 

 

4 mei

KOM ALLEEN!
Langzaamaan start de reguliere zorg in het ziekenhuis weer op. Hierdoor wordt het drukker in het ziekenhuis en in de wachtkamer.
Om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te houden, mogen partners en/of begeleiders NIET meer mee het ziekenhuis in. Zij mogen dus ook NIET in de wachtruimte wachten, maar moeten buiten het ziekenhuis wachten.
Dit is helaas niet de gastvrijheid die jullie van ons gewend zijn, maar helaas wel noodzakelijk om het besmettingsrisico laag te houden.

We rekenen op jullie begrip!


29 april

Het kabinet en het RIVM hebben versoepelende maatregelen opgesteld in het kader van het coronavirus. Ook wij hebben onze maatregelen hierop aangepast. In deze brief lees je er meer over.


16 april

Blijf niet weg van zorg uit angst voor corona is de oproep van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ.

Zwangeren, kraamvrouwen en hun partners en gezinnen kunnen met een gerust hart terecht in de zorginstellingen van hun voorkeur. Zij worden met klem aangeraden hun afspraken gewoon door te laten gaan en de instellingen niet te mijden. Het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) in Zuidwest Nederland benadrukt dat de kans om in die instellingen besmet te raken met het coronavirus minimaal is. Lees hier verder.


Update wijzigingen verloskundige zorg 31 maart 2020

Beste zwangeren en partners, 
We hebben update voor jullie over de wijzigingen in de verloskundige zorg. Lees er meer over in deze brief


maart 2020

Beste zwangeren en partners,

Door de snelle uitbraak van het coronavirus (COVID-19) hebben wij verschillende aanpassingen in onze zorgverlening moeten doen. Hierdoor kunnen wij jullie niet de zorg geven die jullie van ons gewend zijn. Hieronder vinden jullie een overzicht van alle aanpassingen. 

Telefonisch spreekuur en BeterDichtbij App
Afgelopen dagen hebben wij veel telefoontjes gehad. Voor niet-spoed vragen willen wij jullie verzoeken om contact met ons op te nemen via de BeterDichtbij App. Als je ons toch graag wilt spreken, hebben wij een telefonisch spreekuur ingepland van 14.00 - 15.00 uur. Voor vragen, klachten, etc. zijn wij dan telefonisch bereikbaar op 06 51 463 788. Voor spoedgevallen mag je ons uiteraard altijd bellen op dit nummer!

Zwangerschap

 • Enkele dagen voor je afspraak wordt je gebeld door één van onze verloskundigen. Telefonisch worden zoveel mogelijk zaken besproken, zodat we de afspraak bij CuraVita zo kort mogelijk kunnen houden.
 • Intakes en nacontroles worden volledig telefonisch gedaan.
 • Het aantal controles is aangepast:
  • De eerste echo vindt plaats bij 10-11 weken.
  • Bij 16, 24 en 33 weken zwangerschap krijg je een telefonisch consult.
  • Rond de 19 weken wordt de 20-weken echo gepland.
  • Bij 27, 31, 35, 37, 39, 40 en 41 weken zwangerschap word je eerst gebeld, maar word je ook bij CuraVita verwacht om o.a. je bloeddruk te meten en om naar het hartje te luisteren.
  • Bij 32 en 36 weken wordt een groeiecho verricht indien dit medisch noodzakelijk iso.
  • Ben je zwanger van een meerling? Dan word je vóór alle controles gebeld, maar word je ook bij CuraVita verwacht voor de controles. Je hebt dan dus bij 16, 24 en 33 weken ook een gewone afspraak staan.
 • Wanneer je klachten hebt van het coronavirus (hoesten, keelpijn/verkouden, kortademig) geef dit dan duidelijk aan tijdens de telefonische afspraak of neem telefonisch contact met ons op! Kom NIET naar je afspraak!
 • Alle afspraken in Ouddorp worden verplaatst. De afspraken in Middelharnis gaan wel gewoon door.
 • Kom zoveel mogelijk alleen naar een afspraak. Een eventuele partner/begeleider die meegekomen is, mag wachten in de wachtkamer. De zwangere wordt alleen in de spreekkamer verwacht
 • Houd in het ziekenhuis en in de wachtkamer afstand van elkaar!

Bevalling

 • Bevallingen gaan uiteraard gewoon door. We geven de voorkeur aan een thuisbevalling, omdat dit op dit moment veiliger is. Op dit moment is poliklinisch bevallen ook nog mogelijk.

Kraambed

 • Op de kraamsuites in het ziekenhuis is bezoek NIET toegestaan. Alleen de partner mag aanwezig zijn
 • In de kraamweek wordt één huisbezoek gedaan door de verloskundige. Afhankelijk van de situatie zal de verloskundige bepalen wanneer dit is
 • De overige kraambedvisites worden telefonisch of d.m.v. beeldbellen door de verloskundige gedaan. Zij wil jou als kraamvrouw en de kraamverzorgster graag spreken
 • Wees terughoudend met bezoek
 • Op het moment dat de verloskundige komt, graag geen bezoek in huis aanwezig.

Via deze website en via de Facebook van CuraVita houden wij jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Team CuraVita