Partner

De zwangerschap is niet alleen voor de zwangere een ingrijpende gebeurtenis, maar zeker ook voor jou als partner. Je wordt zelf ouder, je partner is zwanger en moet gaan bevallen met alle bijkomende zaken van dien. Er kunnen veel vragen en onzekerheden zijn. Kom als partner gerust mee op de spreekuren en stel je vragen. We zijn er ook voor jullie.

De betrokkenheid van jou als partner is ook van invloed is op de ontwikkeling van het kind. Maar jouw betrokkenheid is ook belangrijk in de steun voor je zwangere partner. Het is een periode van veel veranderingen, zowel lichamelijk als psychisch. Dit kan de nodige emoties en klachten bij je zwangere partner geven. Ook kan ze minder hebben dan je gewend bent. Probeer haar te ondersteunen door bijvoorbeeld wat taken over te nemen, haar lekker te verwennen of juist tegenwicht te bieden. Uiteraard hoef je jezelf daarin niet helemaal weg te cijferen. Geef ook aan als je iets dwarszit of teveel wordt.

Een band opbouwen met je kind begint al in de zwangerschap. Dit is vaak later dan bij je zwangere partner, die immers alle veranderingen al vanaf het begin van de zwangerschap ervaart. Geef jezelf hierin de tijd en ruimte.