Controles

Controles

Bij een normale zwangerschap zie je een vast team van verloskundigen tijdens het spreekuur. Is er sprake van een medische indicatie tijdens de zwangerschap, dan wordt het spreekuur van de verloskundige gecombineerd met de gynaecoloog. Zo blijf je vertrouwde gezichten zien.

Eerste afspraak

De eerste afspraak bij de verloskundige is een intakegesprek. Dit duurt een uur. Vragen over de medische voorgeschiedenis, familiegeschiedenis en sociale situatie komen aan bod. Ook krijg je voorlichting over voeding, prenatale onderzoeken en verloskundige zorg. Elke intake wordt besproken in het wekelijkse overleg tussen verloskundigen en gynaecologen om de beste zorg te geven aan jou en je kind. Je krijgt een laboratoriumformulier mee voor bloedonderzoek. En wij vragen jou om toestemming te geven voor het uitwisselen van jouw gegevens tussen betrokken zorgverleners zodat jij niets steeds alles opnieuw hoeft te vertellen. Meer informatie hierover vind je hier. Het is fijn als je het toestemmingsformulier ingevuld meeneemt bij de eerste afspraak. Mits je akkoord bent natuurlijk. 

Vervolgafspraken

De vervolgcontroles duren ongeveer een kwartier. De frequenties van de controles hangen af van je persoonlijke zorgpad.

Spreekuren op locatie

Voor de vervolgcontroles kun je terecht op onze locaties in Dirksland, Middelharnis en Ouddorp.

Adresgegevens:
Stationweg 22, 3247 BW Dirksland
Vliedberglaan 100, 3253, VT Ouddorp

Avondspreekuur

Bijna elke week is er een avondspreekuur van de verloskundige en/of echoscopiste. Dit is meestal op dinsdagavond tussen 18.00 - 21.00 uur in Dirksland.