Waar bevallen

Thuis bevallen of poliklinisch in één van onze kraamsuites: met je verloskundige bespreek je wat voor jullie de fijnste plek is om te bevallen. Als er sprake is van een medische reden, dan beval je in het ziekenhuis met een medische indicatie.

Thuis bevalling

Je kunt thuis bevallen als jij en je kind gezond zijn en je 37 weken of langer zwanger bent. Je bevalt onder begeleiding van een van onze verloskundigen en een kraamverzorgende van de door jouw gekozen kraamorganisatie. Uit onderzoek is gebleken dat thuis bevallen net zo veilig is als poliklinisch bevallen. Je hebt vaak minder kans op medische ingrepen, zoals hormonen om de weeën op te wekken of pijnbestrijding, dan een poliklinische bevalling. Tijdens de zwangerschap wordt besproken hoe een thuisbevalling verloopt. We bespreken met je wanneer je ons kunt bellen en wanneer je ons móet bellen als je denkt dat de bevalling zich aandient. De belinstructies worden persoonlijk met je afgestemd.

Poliklinische bevalling

Bij een poliklinische bevalling beval je in één van onze huiselijk ingerichte kraamsuites, die van alle gemakken zijn voorzien. Je bevalt onder begeleiding van een van onze verloskundigen en een kraamverzorgende van de door jouw gekozen kraamorganisatie. Voordeel van poliklinisch bevallen is dat pijnstilling bij de hand is, net als de benodigde zorg in het geval van complicaties. Tijdens de zwangerschap wordt besproken hoe een poliklinische bevalling verloopt. We bespreken met je wanneer je ons kunt bellen en wanneer je ons móet bellen als je denkt dat de bevalling zich aandient. De belinstructies worden persoonlijk met je afgestemd.

Bevalling met medische indicatie

De gynaecoloog beoordeelt of je bevalt met een medische indicatie. Het kan ook zijn dat je tijdens de bevalling een medische indicatie krijgt. Bijvoorbeeld als de baby in het vruchtwater heeft gepoept (meconium) of als je kiest voor pijnstilling. Een aantal verloskundigen die bij ons werken, begeleiden zowel de gezonde zwangeren als de zwangeren met een medische indicatie. Met een medische indicatie (reden) beval je in één van onze kraamsuites. Een verloskundige van Verloskundig centrum CuraVita begeleidt de bevalling met een verpleegkundige van het ziekenhuis onder de verantwoordelijkheid van de gynaecoloog.