U bevindt zich hier:Home»Overige Pagina's»Nieuws»Blijf niet weg van zorg uit angst voor corona

Blijf niet weg van zorg uit angst voor corona

Zorginstellingen zijn veilige plekken om te bevallen

Rotterdam, 10 april 2020 – Zwangeren, kraamvrouwen en hun partners en gezinnen kunnen met een gerust hart terecht in de zorginstellingen van hun voorkeur. Zij worden met klem aangeraden hun afspraken gewoon door te laten gaan en de instellingen niet te mijden. Het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) in Zuidwest Nederland benadrukt dat de kans om in die instellingen besmet te raken met het coronavirus minimaal is.

Ook tijdens de coronacrisis zorgen de instellingen in de ROAZ-regio samen voor kwalitatief goede verloskundige- en kraamzorg voor alle zwangeren, pasgeborenen en kraamvrouwen. Prof.dr. Arie Franx, gynaecoloog in het Erasmus MC en lid van het ROAZ-team Geboortezorg: “Zoals altijd staat de veiligheid van aanstaande moeders en die van hun (on-)geboren kind voorop. We begrijpen dat de situatie rond het coronavirus vragen bij hen oproept. We vinden het daarom belangrijk om te benadrukken dat er bij de verloskundigenpraktijken, ziekenhuizen en kraamzorgorganisaties genoeg capaciteit en zorgverleners beschikbaar zijn voor net zulk goede zorg als van vóór de coronacrisis.” Alle patiënten die (mogelijk) besmet zijn met het coronavirus worden in alle zorgorganisaties zorgvuldig gescheiden van niet-besmette patiënten waardoor niemand extra risico loopt om besmet te worden met het coronavirus.

Franx: “Het feit dat er voldoende capaciteit is, betekent ook dat vrouwen niet bang hoeven te zijn dat bevallingen onder ongewone tijdsdruk plaatsvinden.”

Bovenstaand persbericht is afgelopen week verspreid door het ROAZ.

Deel dit nieuwsbericht