Partners

Partners

De zwangerschap is niet alleen voor moeders een ingrijpende gebeurtenis, maar ook zeker voor jullie als partner. Je wordt zelf ouder, je partner is zwanger en moet gaan bevallen met alle bijkomende zaken van dien. Er kunnen veel vragen en onzekerheden zijn. Kom als partner gerust mee op de spreekuren en stel je vragen. We zijn er ook voor jullie!

Het is bekend uit wetenschappelijk onderzoek dat de betrokkenheid van de partner ook van invloed is op de ontwikkeling van het kind. Bijvoorbeeld op de taalontwikkeling. Daarnaast is betrokkenheid van de partner ook belangrijk in de steun voor de aanstaande moeder.

Het is een periode van veel veranderingen bij de moeder zowel lichamelijk als psychisch. Dit kan de nodige emoties en klachten bij haar geven. Ook kan haar draagkracht wat minder zijn dan je gewend bent. Probeer haar te ondersteunen door bijvoorbeeld wat taken over te nemen, haar lekker te verwennen of juist tegenwicht te bieden. Uiteraard hoef je jezelf daarin niet helemaal weg te cijferen. Geef ook aan als je iets dwarszit of teveel wordt.

Een band opbouwen met je kind begint al in de zwangerschap. Dit is vaak later dan bij de moeder die immers alle veranderingen al vanaf het begin van de zwangerschap ervaart. Geef jezelf hierin de tijd en ruimte.

Tips voor meer informatie zijn;
- Boek: ‘Aanpakken voor aanstaande vaders’ David Borman
- www.praktijkvader.nl