Lactatiekundige

Lactatiekundige

Binnen ons verloskundig centrum zijn lactatiekundigen werkzaam. Een lactatiekundige kan je begeleiden als de borstvoeding niet naar wens verloopt. Al tijdens de zwangerschap kun je een afspraak met haar maken om de mogelijkheden van borstvoeding te bespreken, zeker als je in het verleden minder goede ervaringen had met borstvoeding. Het lactatiekundig consult tijdens je zwangerschap is gratis.

Lactatiekundig spreekuur

Veel ouders ondervinden weinig problemen bij het geven van borstvoeding. Het kan voorkomen dat lactatiekundige hulp gewenst is. Enkele voorbeelden zijn medicatie en borstvoeding, onvoldoende groei van de baby en pijn bij de borstvoeding. Het lactatiekundig spreekuur is van maandag t/m vrijdag van 08.00 - 12.00 uur. Je kunt de lactatiekundige bereiken via 06 53 58 12 95.

Lactatiekundig consult

Een lactatiekundig consult duurt ongeveer 1 uur en vindt plaats tussen 08.00 - 12.00 uur op maandag, dinsdag of donderdag. Je kunt een afspraak maken via 06 53 58 12 95. De kosten bedragen € 50,- per consult, inclusief een telefonische evaluatie. Dit krijg je veelal vergoed via de zorgverzekeraar. Vaak blijft nog een deel van de vergoeding over voor een eventueel lactatiekundig consult aan huis.

Contact

Je kunt de lactatiekundige bereiken via 06 53 58 12 95 of lactatiekundigen@vanweelbethesda.nl