Lactatiekundige

Lactatiekundige

Binnen ons verloskundig centrum zijn lactatiekundigen werkzaam. Een lactatiekundige kan je begeleiden als de borstvoeding niet naar wens verloopt. Al tijdens de zwangerschap kun je een afspraak met haar maken om de mogelijkheden van borstvoeding te bespreken, zeker als je in het verleden minder goede ervaringen had met borstvoeding. Het lactatiekundig consult tijdens je zwangerschap is gratis.

Telefonisch spreekuur

Veel ouders ondervinden weinig problemen bij het geven van borstvoeding. Het kan voorkomen dat lactatiekundige hulp gewenst is. Enkele voorbeelden zijn medicatie en borstvoeding, onvoldoende groei van de baby en pijn bij de borstvoeding. Het lactatiekundig spreekuur is op maandag, dinsdag en donderdag van 08.00 - 12.00 uur. Op vrijdag alleen voor spoedgevallen die niet kunnen wachten tot na het weekend. Je kunt de lactatiekundige bereiken via 06 53 58 12 95.

Lactatiekundig consult

Ook kunt u terecht voor een lactatiekundig consult. Dit duurt ongeveer 1 uur en vindt plaats tijdens werkdagen van de lactatiekundige op maandag, dinsdag en donderdag. Je kunt een afspraak maken via 06 53 58 12 95 tijdens het telefonisch spreekuur. De kosten bedragen € 50,- per consult, inclusief een telefonische evaluatie. Dit krijg je veelal vergoed via de zorgverzekeraar. Vaak blijft nog een deel van de vergoeding over voor een eventueel lactatiekundig consult aan huis.

Contact

06 53 58 12 95 
lactatiekundigen@vanweelbethesda.nl
Werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag