U bevindt zich hier:Home»Overige Pagina's»Nieuws»Kolfkamer bij Verloskundig centrum CuraVita

Kolfkamer bij Verloskundig centrum CuraVita

Sinds een paar weken heeft Verloskundig centrum CuraVita een nieuwe, sfeervolle kolfkamer waar medewerkers en bezoekers van het ziekenhuis zich in alle rust kunnen terugtrekken. “Collega’s en bezoekers hoeven niet langer ‘in de bezemkast’ te kolven, maar kunnen nu terecht in deze fijne kamer. De kamer kan op slot dus privacy is gewaarborgd”, aldus de enthousiaste lactatiekundigen Ellen de Bruine en Rebecca van Galen. “De kamer kan gereserveerd worden en het enige wat nodig is, is je eigen kolfset. In de kamer is een Medela kolfapparaat aanwezig. We zijn ook Kiwanis Goeree-Overflakkee erg dankbaar. Zonder hun gift hadden we deze kamer niet kunnen realiseren.”

Certificaat borstvoeding
Op de muur van de kolfkamer is prominent plaats voor de tien vuistregels voor Borstvoeding.
Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis heeft al twee keer het Certificaat Borstvoeding van de Stichting Zorg voor borstvoeding behaald. Hiervoor moet je voldoen aan de tien opgestelde vuistregels voor borstvoeding van WHO/Unicef. Enkele voorbeelden hiervan zijn: zorgen voor een borstvoedingsbeleid en voorlichting geven aan zwangere vrouwen over borstvoeding, binnen een uur na de geboorte moeders helpen bij borstvoeding geven en moeder en kind moeten dag en nacht bij elkaar op een kamer kunnen blijven. De kraamsuites van Verloskundig centrum CuraVita zijn hier een mooi voorbeeld van.

Lactatiekundigen
Ellen en Rebecca zijn als lactatiekundigen werkzaam in Verloskundig centrum CuraVita en gespecialiseerd in de zorg voor borstvoeding. Zij geven voorlichtingsavonden over borstvoeding, bijscholing aan collega´s en zijn er ook voor iedereen met vragen over borstvoeding. De lactatiekundigen houden wekelijks spreekuur: maandag- en donderdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Ze zijn bereikbaar per e-mail: lactatiekundige@vanweelbethesda.nl of telefonisch: 06 53 58 12 95.

Deel dit nieuwsbericht