Kinderwens

Kinderwens

Het kinderwensspreekuur wordt ook wel preconceptioneel advies genoemd. Tijdens dit consult geven we algemene informatie en praktische tips om gezond te leven, zwanger te worden en zijn. Daarnaast geven we informatie op basis van je persoonlijke situatie. Het doel van dit gesprek is een zo goed mogelijke start van de zwangerschap. Wil je zwanger worden, dan is het bijvoorbeeld belangrijk om gezond en gevarieerd te eten en te stoppen met roken. Ook het gebruik van medicijnen kan een rol spelen bij het zwanger worden. Uiteraard is er ook ruimte voor jullie vragen, wensen, angsten en/of twijfels.

Het kinderwensspreekuur is zowel voor de man als de vrouw. Je hebt geen verwijzing nodig van de huisarts om een afspraak te maken voor het kinderwensspreekuur. Als het nodig is, kunnen wij overleggen met je huisarts of specialist.

Wanneer er een erfelijke aandoening in de familie van jou of je partner voorkomt, bestaat de kans dat jij (of je partner) de aanleg doorgeeft aan een toekomstig kind. Het invullen van een keuzehulp op www.keuzehulp-kinderwens-erfelijkeziekte.nl/ kan jullie helpen om een keuze te maken bij kinderwens en erfelijke ziekte(n).

Voorbereiding op het kinderwensspreekuur

Voorafgaand aan het consult vragen wij je op www.zwangerwijzer.nl een vragenlijst in te vullen. De verloskundige kan dan gericht informatie geven die op jouw persoonlijke situatie van toepassing is. Heb je een afspraak gemaakt voor het kinderwensspreekuur, dan kun je de ingevulde vragenlijst voorafgaand aan het bezoek mailen naar curavita@vanweelbethesda.nl. Tijdens het bezoek kan deze lijst doorgenomen worden.

Kijk in de polis van je ziektekostenverzekeraar of je het kinderwensspreekuur vergoed krijgt.