Team verloskundigen

 

Naam: Lianne de Landmeter
Functie: Verloskundige
Aandachtsgebied: Binnen-, buitendienst en spreekuur

Hoe bevalt CuraVita

Vanaf de zomer 2010 werk ik in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis als klinisch verloskundige en sinds de oprichting van het verloskundig centrum CuraVita als ‘all-round verloskundige’ wat ik super afwisselend en erg leuk vind! Ik sta graag voor je klaar tijdens één van mijn diensten. Je kunt mij overal tegenkomen, bijvoorbeeld tijdens het spreekuur, aan de telefoon, bij een thuis- of poliklinische bevalling, tijdens een medische ziekenhuisbevalling of in de kraamperiode. Iedere zwangerschap en elke geboorte van een nieuw leven is en blijft heel bijzonder. Ik ben dankbaar dat ik daar zo vaak getuige van mag zijn. Ik ben zelf trotse moeder van drie kinderen: Julian (2008), Liz (2011) en Seth (2018). Wie weet, mag ik straks jullie kindje op de wereld helpen, dat zou me een eer zijn! Ik hoop je te mogen begroeten bij CuraVita!


CuraVita - verloskundige Andrea Weeda-SpeijerNaam: Andrea Weeda-Speijer
Functie: Verloskundige, echoscopiste
Aandachtsgebied: Binnendienst en echoscopie

Hoe bevalt CuraVita
Sinds 2007 ben ik werkzaam bij CuraVita en heb ik in al die jaren al heel wat gezinnen mogen leren kennen.
Na mijn opleiding tot verloskundige heb ik ook de opleiding tot echoscopiste en physician-assistant gevolgd. Hierdoor kan je mij vanaf de eerste echo tot na de bevalling tegenkomen. Naast mijn verloskundige werk, neem ik deel aan werkgroepen en organiseer ik samen met andere collega’s echo-scholingsdagen en perinatale audits. Dit maakt het werk erg afwisselend.
Ik vind het een uitdaging om ouders tijdens de zwangerschap te helpen bij het maken van keuzes en vertrouwen te geven in hun eigen kunnen. Wie weet tot ziens bij CuraVita!


Naam: Esther Huizer-Dingemanse
Functie: Verloskundige
Aandachtsgebied: Binnendienst en zorgcoördinator

Hoe bevalt CuraVita
Sinds 2006 ben ik werkzaam als klinisch verloskundige in het ziekenhuis. Daarvoor heb ik een tijdje in een verloskundige praktijk gewerkt. Na mijn basisopleiding tot verloskundige heb ik de opleiding tot klinisch verloskundige gevolgd. Vervolgens heb ik de opleiding voor Physician Assistant-Klinisch Verloskundige gevolgd. Per 1 oktober 2020 ben ik met nog 2 collega’s gestart met de functie van PA’er op de verloskunde afdeling. Dit houdt in dat ik me bezig hou met onder andere de kwaliteit van onze zorg door te participeren in diverse werkgroepen. Door deze functieverandering kan ik me nog meer inzetten om de zorg bij CuraVita en in de coöperatie Zuid aan Zee stukje bij beetje te verbeteren. Ik vind het belangrijk dat onze patiënten goede zorg krijgen en tevreden zijn over de door ons geleverde zorg! Wie weet, tot ziens bij CuraVita!


CuraVita - verloskundige Heleen de Geus-Goedegebuur

Naam: Heleen de Geus-Goedegebuur
Functie: Verloskundige
Aandachtsgebied: Buitendienst, spreekuur uitwendige versies (bij stuitligging de baby uitwendig proberen te draaien van stuit naar hoofdligging)

Hoe bevalt CuraVita
Als verloskundige vind ik het erg belangrijk dat je als aanstaande moeder centraal staat in een zeer bijzondere periode van het leven. Dat je durft aan te geven wat je zelf wenselijk vindt en op welke wijze je begeleiding van ons wilt ontvangen. Jullie hierin te mogen begeleiden en te ondersteunen maken dat ik het beroep van verloskundige met heel veel plezier uitoefen. Mijn ervaring is dat er binnen CuraVita veel mogelijk is omdat er een zeer fijne en nauwe samenwerking is tussen de verschillende professies.


CuraVita - verloskundige Evelien RoozemondNaam: Evelien Roozemond
Functie: Verloskundige
Aandachtsgebied: Binnendienst en spreekuur

Hoe bevalt CuraVita
Verloskunde is het mooiste vak wat er is. Dat wist ik al jong en dat is nog steeds zo. Al vele jaren mag ik ouders begeleiden van de kinderwens periode tot maximaal 6 weken na de bevalling. Persoonlijke aandacht en zorg op maat is hierin voor mij elke dag weer de uitdaging. Elke zwangerschap, elke bevalling maar ook elke kraamperiode is uniek. Je komt mij voornamelijk tegen in de binnendienst en op de poli. Ook maak ik onderdeel uit van het Kwetsbare Zwangeren Team. Sinds kort volg ik de opleiding tot Physician Assistant-Klinisch Verloskundige. Na afronding van de studie geeft dit mij meer bevoegdheden en overstijgende taken bij CuraVita. Samen met het gehele team van CuraVita doen we ons uiterste best om jullie zo goed mogelijk te begeleiden in de meest bijzondere periode van jullie leven.


CuraVita - verloskundige Anette OlsthoornNaam: Anette Olsthoorn
Functie: Verloskundige
Aandachtsgebied: Binnendienst en spreekuur

Hoe bevalt CuraVita
Ik ben in 1997 afgestudeerd als verloskundige. Na mijn afstuderen heb ik met enorm veel genoegen 10 jaar een eigen praktijk gehad en vele thuisbevallingen begeleid.
Sinds 2007 ben ik werkzaam als klinisch verloskundige en vanaf 2010 werk ik met veel plezier in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Ik heb altijd erg graag in de thuispraktijk gewerkt en werk met evenveel plezier als klinisch verloskundige. Ik ben dus erg blij dat ik sinds de oprichting van ons verloskundig centrum dit kan combineren en jullie kan begeleiden in zowel de thuissituatie als in het ziekenhuis. Het prettige voor jullie en voor mij als verloskundige is dat ik de bevalling niet meer hoef over te dragen indien deze medisch wordt. De lijntjes naar de gynaecoloog zijn erg kort en ik kan jullie bevalling zelf blijven begeleiden. Zelf vind ik dit een grote meerwaarde van de zorg die wij bieden bij CuraVita.
Elke geboorte is bijzonder en ik vind het prettig dat ik jullie daarbij mag begeleiden!


CuraVita - verloskundige Marlinda de Waal-Dieleman

Naam: Marlinda de Waal-Dieleman
Functie: Verloskundige
Aandachtsgebied: Binnendienst en zorgcoördinator

Hoe bevalt CuraVita
Sinds 2008 ben ik met veel plezier werkzaam als verloskundige. Na mijn basisopleiding tot verloskundige heb ik de opleiding tot klinisch verloskundige gevolgd. Je zal mij dan ook voornamelijk tegenkomen in het ziekenhuis, op de triageafdeling, zwangere afdeling en de kraamsuites. Naast het zelf volgen van scholing vind ik het ontzettend leuk om scholing te geven aan collega’s en verloskundigen in opleiding. Ik hoop daarmee mijn enthousiasme voor dit prachtige beroep over te kunnen brengen.
Iedere zwangerschap en elke geboorte is uniek. Het is een voorrecht om daarbij aanwezig te mogen zijn. Graag doe ik mijn best om ieder naar wens te begeleiden. Ik hoop jullie dan ook te mogen begroeten bij CuraVita!


CuraVita - verloskundige Annemarie van der Veer

Naam: Annemarie van der Veer
Functie: Verloskundige
Aandachtsgebied: Binnendienst 

Hoe bevalt CuraVita
In 2007 ben ik afgestudeerd als verloskundige. Na 2 jaar in Breda gewerkt te hebben, ben ik in 2009 begonnen bij CuraVita als klinisch verloskundige. Wat begon met een klein team is uitgegroeid tot een volledig, kundig en gevarieerd verloskundig team, inclusief thuis- en poliklinische bevallingen. Mij zal je vooral aantreffen als je komt bevallen met een medische indicatie, of als je voor een uitgebreidere controle komt in het ziekenhuis. Samen met de gespecialiseerde verpleegkundige en soms de gynaecoloog hopen we jullie dan zo goed mogelijk bij te staan in deze zo bijzondere periode. Elke keer weer bijzonder, elke keer weer anders. Wie weet tot ziens!


Verloskundige Klasina van ZielstNaam: Klasine van Zielst-Sperling
Functie: Verloskundige
Aandachtsgebied: Binnendienst en spreekuur

Hoe bevalt CuraVita
Sinds juli 2011 ben ik werkzaam als verloskundige. Ik heb 6 jaar op het eiland Tholen gewerkt en af en toe waargenomen op Goeree-Overflakkee. Vanaf september 2017 ben ik volledig werkzaam bij CuraVita.
Na 6 jaar geniet ik nog steeds elke keer van het uitoefenen van het verloskundig beroep. Ik zie het als een uitdaging om jullie zo goed mogelijk te begeleiden tijdens de zwangerschap, de bevalling en in het kraambed en ik wil me zoveel mogelijk afstemmen op jullie wensen. Het blijft bijzonder om als verloskundige steeds weer de komst van nieuw leven mee te mogen maken. Ook heb ik zelf twee keer dit wonder mogen ervaren en ben ik trotse mama van Salomé (2014) en Samuël (2016). Ik hoop jullie te ontmoeten!


Naam: Veerle Schmitz
Functie: Verloskundige
Aandachtsgebied: Binnen- en buitendienst

Hoe bevalt CuraVita
Ik werk sinds juli 2017 als verloskundige bij verloskundig centrum CuraVita. Ik werk voornamelijk in de buitendienst, dit betekent dat je mij tegen kunt komen bij een thuisbevalling, poliklinische bevalling, kraambedbezoek, spoedconsult of aan de telefoon bij vragen.
In het laatste jaar van mijn opleiding tot verloskundige maakte ik kennis met CuraVita omdat ik er stage mocht lopen. De cliëntenpopulatie, de collega’s én het eiland maakten dat ik hier na mijn afstuderen met heel veel plezier ben komen werken. Wat ik zo leuk vind aan het werken bij CuraVita is dat we met een groot, afwisselend team zijn. Iedereen heeft naast alle basiskennis zijn eigen interesse- of specialisatiegebied. We kunnen elkaar laagdrempelig en snel om advies vragen. Zo hebben we met elkaar heel veel kennis in huis om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen.
Dat je als verloskundige een bijzondere band opbouwt met aanstaande ouders en dat je nauw betrokken bent bij deze bijzondere periode van hun leven maakt het vak verloskundige voor mij het mooiste wat er is. Ik vind het belangrijk dat jullie met trots en een goed gevoel terug kunnen kijken op deze bijzondere periode in jullie leven. Ik vind het daarom fijn als jullie je wensen en vragen met mij bespreken, zodat ik jullie kan begeleiden op de manier die jullie prettig vinden. Hopelijk snel tot ziens!


verloskundige curavita Lysanne BaanNaam: Lysanne van Vliet
Functie: Verloskundige
Aandachtsgebied: Binnen- en buitendienst

Hoe bevalt CuraVita: 
Sinds 2018 ben ik werkzaam als verloskundige bij CuraVita. Het werk van verloskundige heeft mij al als klein meisje getrokken. Vanzelfsprekend een logische keuze dat ik verloskunde ben gaan studeren! Verloskundige is zo’n prachtig beroep en ik beleef er dan ook heel veel plezier in! Mijn doel is om jullie zo goed mogelijk te begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed, zodat jullie achteraf kunnen terugkijken op een goede periode. Ik hoop jullie snel te ontmoeten!


Naam: Wies Haverkamp
Functie: Verloskundige
Aandachtsgebied: Buitendienst en spreekuur

Hoe bevalt CuraVita? 
Ik ben afgestudeerd in 1992 en heb inmiddels brede ervaring opgedaan in binnen- en buitenland in de verloskunde en op het gebied van kwaliteitsmanagement. Een verrijking in mijn leven en ik kan mij daarom goed inleven in diverse culturen en heb oog voor iemands persoonlijke situatie. Zelf ben ik moeder van 1 dochter en 2 zoons.
Sinds november 2019 ben ik werkzaam bij CuraVita. Ik vind het werken in een team met korte lijnen leuk. Je kunt me tegenkomen bij het hartjesspreekuur, aan de telefoon of de Beter Dichtbij App voor vragen, bij thuisbevallingen of poliklinische bevallingen in het ziekenhuis zonder medische indicatie. Ik vind het belangrijk dat aanstaande ouders zichzelf kunnen zijn en probeer ze zo goed mogelijk door de zwangerschap en het baringsproces heen te coachen en ze een fijne start in de kraamtijd te geven. Er is de afgelopen jaren veel veranderd in de verloskunde. Hopelijk kan ik meegeven dat de basis van het baringsproces hetzelfde is gebleven en vrouwen zo veel mogelijk “ Vertrouwen in eigen kunnen” laten behouden. Tot ziens!


Naam: Han Sitters
Functie: Verloskundige
Aandachtsgebied: Binnendienst

Hoe bevalt CuraVita?
Ik ben Han Sitters en ik ben werkzaam bij CuraVita vanaf december 2019. Mijn liefde voor verloskunde maakt dat ik nu, na mijn gepensioneerde leeftijd overschreden te hebben, nog altijd werk als verloskundige. Geen mooier vak dan wat wij hebben. Ik neem mijn taak als klinisch verloskundige zeer serieus, want hoewel je om medische reden in het ziekenhuis moet bevallen, willen we de bevalling toch zo normaal mogelijk laten verlopen. Jullie wensen en voorkeuren zoveel mogelijk laten uitkomen en daardoor een goede herinnering hebben aan deze mijnpaal in jullie leven, vind ik heel belangrijk. Ik werk in de binnendienst, dat betekent dat we elkaar mogelijk treffen als je aan het bevallen bent, op triage komt of als je eventueel opgenomen bent op de zwangerenafdeling. Ik kijk er naar uit.Naam:
 Lieveke van den Heuvel
Functie: Verloskundige
Aandachtsgebied: Buitendienst, triage en spreekuur

Hoe bevalt CuraVita?
Na samen met mijn moeder vrijwilligerswerk te hebben gedaan in Gambia, o.a. in een geboortecentrum, wist ik het zeker: mijn hart ligt bij de verloskunde! In 2023 ben ik afgestudeerd als verloskundige. Hierna ben ik gaan werken in de buitendienst bij CuraVita. Inmiddels kunnen jullie mij ook vinden op het spreekuur of op de triage. Ik ben blij dat ik jullie mag begeleiden en bijstaan in een van de meest wonderlijke periodes van jullie leven!


Naam: Elzelien Breukel
Functie: Verloskundige
Aandachtsgebied: Buitendienst en spreekuur

Ik ben in 2021 afgestuurd als verloskundige. Hierna ben ik gelijk gestart als verloskundige bij CuraVita. Eén van de mooiste dingen aan het vak verloskunde is dat ik één van de meest bijzondere periode in het leven mag bijwonen en begeleiden. Maar ook het leren kennen en ondersteunen van een vrouw (en partner) afhankelijk van ieders behoefte maakt het werk leuk en afwisselend. Je kan mij tegenkomen tijdens het spreekuur, je (thuis of ziekenhuis) bevalling en in het kraambed!