Team verloskundigen

Team verloskundigen

CuraVita - verloskundige Jolanda HoogestegerNaam: Jolanda Hoogesteger
Functie: Verloskundige en echoscopiste
Aandachtsgebied: Binnendienst en echoscopie

Hoe bevalt CuraVita
Sinds 2009 ben ik werkzaam in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Hier werk ik met veel plezier op de afdeling verloskunde. Je kunt mij tegen komen op de polikliniek gynaecologie tijdens het maken van de echo’s. Ik ben gespecialiseerd in het maken van 20-weken echo’s.
Zelf ben ik een trotse moeder van 2 jongens, Melvin en Levi. Dit maakt dat ik mij nog beter kan inleven, in wat een zwangerschap, bevalling en kraambed voor een vrouw inhoudt.


CuraVita - verloskundige Lianne de Landmeter

Naam: Lianne de Landmeter
Functie: Verloskundige
Aandachtsgebied: Binnen-, buitendienst en spreekuur

Hoe bevalt CuraVita

Vanaf de zomer 2010 werk ik in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis als klinisch verloskundige en sinds de oprichting van het verloskundig centrum CuraVita als ‘all-round verloskundige’ wat ik super afwisselend en erg leuk vind! Ik sta graag voor je klaar tijdens één van mijn diensten. Je kunt mij overal tegenkomen. Bijvoorbeeld tijdens het spreekuur, aan de telefoon, bij een thuis- of poliklinische bevalling of tijdens een medische ziekenhuisbevalling. Iedere zwangerschap en elke geboorte van een nieuw leven is en blijft heel bijzonder. Ik ben dankbaar dat ik daar zo vaak getuige van mag zijn. Wie weet, mag ik straks jullie kindje op de wereld helpen! Ik hoop je te mogen begroeten bij CuraVita!


CuraVita - verloskundige Andrea Weeda-SpeijerNaam: Andrea Weeda-Speijer
Functie: Verloskundige, echoscopiste
Aandachtsgebied: Binnendienst en echoscopie

Hoe bevalt CuraVita
Sinds 2007 ben ik werkzaam bij CuraVita en heb ik in al die jaren al heel wat gezinnen mogen leren kennen.
Na mijn opleiding tot verloskundige heb ik ook de opleiding tot echoscopiste en physician-assistant gevolgd. Hierdoor kan je mij vanaf de eerste echo tot na de bevalling tegenkomen. Naast mijn verloskundige werk, neem ik deel aan werkgroepen en organiseer ik samen met andere collega’s echo-scholingsdagen en perinatale audits. Dit maakt het werk erg afwisselend.
Ik vind het een uitdaging om ouders tijdens de zwangerschap te helpen bij het maken van keuzes en vertrouwen te geven in hun eigen kunnen. Wie weet tot ziens bij CuraVita! 


Naam: Esther Huizer-Dingemanse
Functie: Verloskundige
Aandachtsgebied: Binnen- en buitendienst en zorgcoördinator

Hoe bevalt CuraVita
Sinds 2006 ben ik werkzaam als klinisch verloskundige in het ziekenhuis. Daarvoor heb ik een tijdje in een verloskundige praktijk gewerkt. Na mijn basisopleiding tot verloskundige heb ik de opleiding tot klinisch verloskundige gevolgd. Vervolgens heb ik de opleiding voor Physician Assistant-Klinisch Verloskundige gevolgd. Per 1 oktober 2020 ben ik met nog 2 collega’s gestart met de functie van PA’er op de verloskunde afdeling. Dit houdt in dat ik me bezig hou met onder andere de kwaliteit van onze zorg door te participeren in diverse werkgroepen. Door deze functieverandering kan ik me nog meer inzetten om de zorg bij CuraVita en in de coöperatie Zuid aan Zee stukje bij beetje te verbeteren. Ik vind het belangrijk dat onze patiënten goede zorg krijgen en tevreden zijn over de door ons geleverde zorg! Wie weet, tot ziens bij CuraVita!


CuraVita - verloskundige Heleen de Geus-Goedegebuur

Naam: Heleen de Geus-Goedegebuur
Functie: Verloskundige
Aandachtsgebied: Buitendienst, spreekuur uitwendige versies (bij stuitligging de baby uitwendig proberen te draaien van stuit naar hoofdligging)

Hoe bevalt CuraVita
Als verloskundige vind ik het erg belangrijk dat je als aanstaande moeder centraal staat in een zeer bijzondere periode van het leven. Dat je durft aan te geven wat je zelf wenselijk vindt en op welke wijze je begeleiding van ons wilt ontvangen. Jullie hierin te mogen begeleiden en te ondersteunen maken dat ik het beroep van verloskundige met heel veel plezier uitoefen. Mijn ervaring is dat er binnen CuraVita veel mogelijk is omdat er een zeer fijne en nauwe samenwerking is tussen de verschillende professies.


CuraVita - verloskundige Evelien RoozemondNaam: Evelien Roozemond
Functie: Verloskundige
Aandachtsgebied: Binnen- en buitendienst en spreekuur

Hoe bevalt CuraVita

Sinds 2009 ben ik met veel plezier werkzaam als verloskundige. Naast werkervaring in verschillende verloskundige praktijken in Zuid-Nederland werk ik alweer een aantal jaar op het mooie eiland Goeree-Overflakkee.
Jullie kunnen mij tegenkomen tijdens de spreekuren, aan de telefoon, bij thuis- en poliklinische bevallingen en op de huisbezoeken in de zwangerschap of kraambedperiode. Ook ben ik bevoegd om basisecho’s te maken.
Elke zwangerschap, elke bevalling maar ook elke kraamperiode is uniek. Dat maakt voor mij het werk bijzonder. Graag wil ik jullie zo goed mogelijk coachen door deze bijzondere periode in jullie leven. Dit alles in de prettige setting van ons verloskundig centrum. Tot ziens bij CuraVita.


CuraVita - verloskundige Anette OlsthoornNaam: Anette Olsthoorn
Functie: Verloskundige
Aandachtsgebied: Binnen- en buitendienst en spreekuur

Hoe bevalt CuraVita
Ik ben in 1997 afgestudeerd als verloskundige. Na mijn afstuderen heb ik met enorm veel genoegen 10 jaar een eigen praktijk gehad en vele thuisbevallingen begeleid.
Sinds 2007 ben ik werkzaam als klinisch verloskundige en vanaf 2010 werk ik met veel plezier in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Ik heb altijd erg graag in de thuispraktijk gewerkt en werk met evenveel plezier als klinisch verloskundige. Ik ben dus erg blij dat ik sinds de oprichting van ons verloskundig centrum dit kan combineren en jullie kan begeleiden in zowel de thuissituatie als in het ziekenhuis. Het prettige voor jullie en voor mij als verloskundige is dat ik de bevalling niet meer hoef over te dragen indien deze medisch wordt. De lijntjes naar de gynaecoloog zijn erg kort en ik kan jullie bevalling zelf blijven begeleiden. Zelf vind ik dit een grote meerwaarde van de zorg die wij bieden bij CuraVita.
Elke geboorte is bijzonder en ik vind het prettig dat ik jullie daarbij mag begeleiden!


CuraVita - verloskundige Marlinda de Waal-Dieleman

Naam: Marlinda de Waal-Dieleman
Functie: Verloskundige
Aandachtsgebied: Binnendienst en zorgcoördinator

Hoe bevalt CuraVita
Sinds 2008 ben ik met veel plezier werkzaam als verloskundige. Na mijn basisopleiding tot verloskundige heb ik de opleiding tot klinisch verloskundige gevolgd. Je zal mij dan ook voornamelijk tegenkomen in het ziekenhuis, op de triageafdeling, zwangere afdeling en de kraamsuites. Naast het zelf volgen van scholing vind ik het ontzettend leuk om scholing te geven aan collega’s en verloskundigen in opleiding. Ik hoop daarmee mijn enthousiasme voor dit prachtige beroep over te kunnen brengen.
Iedere zwangerschap en elke geboorte is uniek. Het is een voorrecht om daarbij aanwezig te mogen zijn. Graag doe ik mijn best om ieder naar wens te begeleiden. Ik hoop jullie dan ook te mogen begroeten bij CuraVita!


CuraVita - verloskundige Annemarie van der Veer

Naam: Annemarie van der Veer
Functie: Verloskundige en echoscopiste
Aandachtsgebied: Binnendienst en echoscopie

Hoe bevalt CuraVita
In 2009 ben ik als derde klinisch verloskundige begonnen in Dirksland. Intussen is ons team behoorlijk gegroeid en is de situatie totaal veranderd! Het is me nog steeds een groot plezier om een zwangerschap en bevalling zo goed mogelijk te begeleiden. Om dit te kunnen doen op de prachtige kraamsuites met ons enthousiaste team verpleegkundigen is echt een waar genoegen. Naast het werken op de kraamsuites werk ik één dag in de week als echoscopiste. Hierbij doe ik vooral de eerste echo’s en de groeiecho’s. Een mooie aanvulling op mijn beroep en leuk om zo alvast met jullie kennis te maken.


CuraVita verloskundige Myrthe Konings

Naam: Myrthe Konings
Functie: Verloskundige
Aandachtsgebied: Binnen- en buitendienst en spreekuur

Hoe bevalt CuraVita
Sinds september 2016 werk ik als verloskundige bij CuraVita, wat kreeg ik hier een warm welkom! Het werk als verloskundige vind ik ontzettend leuk en alleen maar meer in ons verloskundig centrum door de korte lijntjes tussen de verschillende collega’s. Hierdoor proberen we keer op keer samen te kijken wat de beste zorg is voor jullie als (aanstaande) ouders. Zelf vind ik het erg belangrijk om de zorg in te richten naar jullie wensen en behoeften. Graag ga ik hierover met jullie in gesprek, zodat jullie met een goed gevoel kunnen terugkijken op deze bijzondere periode. 
In 2016 dus begonnen, toen in de buitendienst en inmiddels mag ik ook meedraaien in de binnendienst en op de spreekuren. Deze combinatie maakt het werk alleen maar leuker. Jullie kunnen me dus overal tegenkomen, hopelijk tot snel!


CuraVita verloskundige Eva Zantman-SchotNaam: Eva Zantman-Schot
Functie: Verloskundige
Aandachtsgebied: Binnendienst en psychosociale ondersteuning

Hoe bevalt CuraVita 
IIn mijn werk als verloskundige heb ik ervaring opgedaan in verloskundigenpraktijken en in diverse ziekenhuizen. Hierdoor heb ik veel bevallingen mogen begeleiden. Geluk en verdriet kunnen tijdens deze periode zo dicht bij elkaar liggen. Daarom heb ik mij verdiept in de verwerking van de life-events die je kan meemaken. Het zo goed mogelijk begeleiden en ondersteunen voor, tijdens en na deze indrukwekkende fase uit je leven is mijn doel. 
Sinds 2015 ben ik zelf moeder van een dochter Liselotte, en breng ik naast mijn werk graag tijd door met mijn gezin.


Verloskundige Klasina van ZielstNaam: Klasine van Zielst-Sperling
Functie: Verloskundige
Aandachtsgebied: Binnen- en buitendienst en spreekuur

Hoe bevalt CuraVita
Sinds juli 2011 ben ik werkzaam als verloskundige. Ik heb 6 jaar op het eiland Tholen gewerkt en af en toe waargenomen op Goeree-Overflakkee. Vanaf september 2017 ben ik volledig werkzaam bij CuraVita. Jullie zullen mij voornamelijk zien in de buitendienst.
Na 6 jaar geniet ik nog steeds elke keer van het uitoefenen van het verloskundig beroep. Ik zie het als een uitdaging om jullie zo goed mogelijk te begeleiden tijdens de zwangerschap, de bevalling en in het kraambed en ik wil me zoveel mogelijk afstemmen op jullie wensen. Het blijft bijzonder om als verloskundige steeds weer de komst van nieuw leven mee te mogen maken. Ook heb ik zelf twee keer dit wonder mogen ervaren en ben ik trotse mama van Salomé (2014) en Samuël (2016). Ik hoop jullie te ontmoeten!


Naam: Veerle Schmitz
Functie: Verloskundige
Aandachtsgebied: Binnen- en buitendienst

Hoe bevalt CuraVita
Ik werk sinds juli 2017 als verloskundige bij verloskundig centrum CuraVita. Ik werk voornamelijk in de buitendienst, dit betekent dat je mij tegen kunt komen bij een thuisbevalling, poliklinische bevalling, kraambedbezoek, spoedconsult of aan de telefoon bij vragen.
In het laatste jaar van mijn opleiding tot verloskundige maakte ik kennis met CuraVita omdat ik er stage mocht lopen. De cliëntenpopulatie, de collega’s én het eiland maakten dat ik hier na mijn afstuderen met heel veel plezier ben komen werken. Wat ik zo leuk vind aan het werken bij CuraVita is dat we met een groot, afwisselend team zijn. Iedereen heeft naast alle basiskennis zijn eigen interesse- of specialisatiegebied. We kunnen elkaar laagdrempelig en snel om advies vragen. Zo hebben we met elkaar heel veel kennis in huis om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen.
Dat je als verloskundige een bijzondere band opbouwt met aanstaande ouders en dat je nauw betrokken bent bij deze bijzondere periode van hun leven maakt het vak verloskundige voor mij het mooiste wat er is. Ik vind het belangrijk dat jullie met trots en een goed gevoel terug kunnen kijken op deze bijzondere periode in jullie leven. Ik vind het daarom fijn als jullie je wensen en vragen met mij bespreken, zodat ik jullie kan begeleiden op de manier die jullie prettig vinden. Hopelijk snel tot ziens!


verloskundige curavita Lysanne BaanNaam: Lysanne van Vliet
Functie: Verloskundige
Aandachtsgebied: Binnen- en buitendienst

Hoe bevalt CuraVita: 
Sinds 2018 ben ik werkzaam als verloskundige bij CuraVita. Het werk van verloskundige heeft mij al als klein meisje getrokken. Vanzelfsprekend een logische keuze dat ik verloskunde ben gaan studeren! Verloskundige is zo’n prachtig beroep en ik beleef er dan ook heel veel plezier in! Mijn doel is om jullie zo goed mogelijk te begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed, zodat jullie achteraf kunnen terugkijken op een goede periode. Ik hoop jullie snel te ontmoeten!


Verloskundige Elisa HekelaarNaam: Elisa Hekelaar
Functie: Verloskundige
Aandachtsgebied: Buitendienst

Hoe bevalt CuraVita:
Sinds januari 2019 ben ik werkzaam in de buitendienst als verloskundige bij CuraVita. Hiervoor heb ik waargenomen in regio Spijkenisse, waar ik zelf ook vandaan kom. Geen een bevalling, vrouw en situatie is hetzelfde, wat voor mij de charmes van dit vak alleen maar versterkt. Elke keer is het mijn doel zo goed mogelijke zorg te leveren afgestemd op de situatie. Bij elke bevalling voel ik mij weer bevoorrecht om deze prachtige gebeurtenis te mogen bijwonen. Werken bij CuraVita vind ik ontzettend leuk, omdat medisch en niet-medisch onder één gezamenlijk dak vallen. Dit heeft voor mij als groot voordeel dat ik mijn collega’s van de medische kant (binnendienst) goed ken en zij mij. Omdat dit de samenwerking bevordert komt dit ook de zorg voor de cliënt ten goede, waardoor ik groot fan ben van deze integrale geboortezorg. Daarnaast vind ik Goeree een prachtig eiland en ben ik hard bezig om dit binnenkort mijn thuis te mogen noemen. Ik hoop jullie allemaal snel te ontmoeten in deze bijzondere tijd!


Naam: Wies Haverkamp
Functie: Verloskundige
Aandachtsgebied: Buitendienst

Hoe bevalt CuraVita? 
Ik ben afgestudeerd in 1992 en heb inmiddels brede ervaring opgedaan in binnen- en buitenland in de verloskunde en op het gebied van kwaliteitsmanagement. Een verrijking in mijn leven en ik kan mij daarom goed inleven in diverse culturen en heb oog voor iemands persoonlijke situatie. Zelf ben ik moeder van 1 dochter en 2 zoons.
Sinds november 2019 ben ik werkzaam bij CuraVita. Ik vind het werken in een team met korte lijnen leuk. Je kunt me tegenkomen bij het hartjesspreekuur, aan de telefoon of de Beter Dichtbij App voor vragen, bij thuisbevallingen of poliklinische bevallingen in het ziekenhuis zonder medische indicatie. Ik vind het belangrijk dat aanstaande ouders zichzelf kunnen zijn en probeer ze zo goed mogelijk door de zwangerschap en het baringsproces heen te coachen en ze een fijne start in de kraamtijd te geven. Er is de afgelopen jaren veel veranderd in de verloskunde. Hopelijk kan ik meegeven dat de basis van het baringsproces hetzelfde is gebleven en vrouwen zo veel mogelijk “ Vertrouwen in eigen kunnen” laten behouden. Tot ziens!


Naam: Han Sitters
Functie: Verloskundige
Aandachtsgebied: Binnendienst

Hoe bevalt CuraVita?
Sinds december 2019 werk ik bij CuraVita. Na op veel verschillende plekken en in veel verschillende omstandigheden gewerkt te hebben, ben ik neergestreken in Dirksland. Ik kreeg een zeer warm welkom en voel me al heel goed thuis. Ik doe mijn werk met veel plezier. Ik werk in de binnendienst en dus kom je mij met name tegen als je gaat bevallen, op de triage of op de zwangerenafdeling. Ik probeer, samen met de verpleegkundige en gynaecoloog jullie een zo fijn mogelijke ervaring te geven. Zodat, de start van jullie kindje een positieve, onvergetelijke ervaring wordt.