Poliklinische bevalling

Bij een poliklinische bevalling kies je er voor om te bevallen in één van onze huiselijk ingerichte kraamsuites.

Bevallen in een kraamsuite

Aan het begin van de bevalling beoordeelt de verloskundige thuis wanneer je naar onze kraamsuites gaat. Dit is ook afhankelijk van je eigen wens en persoonlijke situatie.

De poliklinische bevalling

Tijdens je zwangerschapsbegeleiding wordt besproken hoe een poliklinische bevalling verloopt. We bespreken met je wanneer je ons kunt bellen en wanneer je ons móet bellen als je denkt dat de bevalling zich aandient. De belinstructies worden persoonlijk met je afgestemd.

Ook als je zwangerschapsbegeleiding via een andere verloskundigenpraktijk verloopt, kun je poliklinisch bij ons bevallen in één van de kraamsuites. Je bevalt dan onder begeleiding van je eigen verloskundige. Een kraamverzorgster assisteert de verloskundige. In de kraamweek krijg je een andere kraamverzorgster. In principe is het de bedoeling dat je 2 uur na de bevalling weer naar huis gaat (uiteraard, als alles goed gaat).

Parkeren

Kom je bij CuraVita bevallen, dan kun je het beste tijdelijk parkeren op het parkeerterrein van het ziekenhuis van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis of in de omgeving. Je mag hier maximaal 3 uur gratis parkeren in de blauwe zone. Leg wel een parkeerschijf zichtbaar onder het raam. Nadat je je partner op de afdeling hebt gebracht, kun je je auto op P4 Mozartsingel zetten. Hier parkeer je gratis buiten de blauwe zone dus zonder de tijdslimiet van 3 uur. Op werkdagen tussen 7.30 - 17.00 uur rijdt er een gratis shuttleservice van P4 naar de hoofdingang van het ziekenhuis.