Bevalling met medische indicatie

Bevalling met medische indicatie

Bij een bevalling met medische indicatie beval je in het ziekenhuis; in een kraamsuite. De gynaecoloog beoordeelt of je bevalt met een medische indicatie. Soms weet je zelfs voor je zwangerschap al dat je bij een eventuele zwangerschap een medische indicatie hebt. Ook tijdens de zwangerschap kun je een medische indicatie krijgen. Bekende oorzaken van een medische indicatie zijn hoge bloeddruk, zwangerschapsdiabetes of groeiachterstand bij de baby.

De bevalling met een medische indicatie

Het kan zijn dat je graag thuis wilt bevallen, maar op het allerlaatste moment toch een medische indicatie krijgt. Dit kan bijvoorbeeld als je meer dan 42 weken zwanger bent of langdurig gebroken vliezen hebt en de bevalling niet op gang komt.
Het kan ook zijn dat je tijdens de bevalling een medische indicatie krijgt, bijvoorbeeld als de baby in het vruchtwater heeft gepoept (meconium) of als je kiest voor pijnstilling. De verloskundige die je (thuis) heeft begeleid, streeft ernaar om ook dan je bevallig (verder) te begeleiden.

Bij een medische indicatie hoeft de zwangerschapsbegeleiding en bevalling niet door een gynaecoloog uitgevoerd te worden. In ons verloskundig centrum kom je (afhankelijk van welke medische indicatie) ook een aantal keer bij de verloskundige voor de zwangerschapsbegeleiding. Ook beval je bij één van onze verloskundigen. Zij werkt onder de verantwoordelijkheid van de gynaecoloog.

Tijdens je zwangerschapsbegeleiding wordt besproken hoe een medische bevalling verloopt. We bespreken met je wanneer je ons kunt bellen en wanneer je ons móet bellen als je denkt dat de bevalling zich aandient. De belinstructies worden persoonlijk met je afgestemd.  

Parkeren

Kom je bij CuraVita bevallen, dan kun je het beste tijdelijk parkeren op het parkeerterrein van het ziekenhuis van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis of in de omgeving. Je mag hier maximaal 3 uur gratis parkeren in de blauwe zone. Leg wel een parkeerschijf zichtbaar onder het raam. Nadat je je partner op de afdeling hebt gebracht, kun je je auto op P4 Mozartsingel zetten. Hier parkeer je gratis buiten de blauwe zone dus zonder de tijdslimiet van 3 uur. Op werkdagen tussen 7.30 - 17.00 uur rijdt er een gratis shuttleservice van P4 naar de hoofdingang van het ziekenhuis.