U bevindt zich hier:Home»Overige Pagina's»Nieuws»Voor de verloskundige is het iedere dag de ‘D…

Voor de verloskundige is het iedere dag de ‘Dag van de Geboorte’

Iedere geboorte is en blijft een uniek wonder.Dag van de geboorte - gezond geboren

Op vrijdag 9 september 2016 is het de Dag van de Geboorte. Voor ons - verloskundigen bij verloskundig centrum CuraVita - is het dagelijks de ‘Dag van de Geboorte'. Wij hebben al veel baby’s ter wereld gebracht. Als zwangere bent u bij verloskundig centrum CuraVita in goede handen.

De geboortezorg is in beweging. Er wordt steeds meer bekend over hoe u gezond kunt leven en eten tijdens uw zwangerschap. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden om de groei en beweging van uw baby in de gaten te houden. De samenwerking met andere geboortezorgverleners, zoals gynaecologen, kraamverzorgenden, huisartsen en kinderartsen verloopt ook beter waardoor de babysterfte in Nederland steeds verder daalt.

Wat doen we iedere dag?
Wij begeleiden vrouwen die zwanger willen worden en vrouwen die zwanger zijn: vanaf de eerste controle tot en met de bevalling. Ook tijdens de kraamtijd zijn we nauw betrokken bij de zorg voor de vrouw en de pasgeboren baby. We voeren zwangerschapscontroles uit, geven voorlichting en leven met de zwangere vrouw en haar partner mee naar het moment van de bevalling. En we zorgen dat ze kans hebben op een zo normaal mogelijke zwangerschap en bevalling. Mocht de zwangere medische problemen krijgen tijdens de zwangerschap of bevalling dan bent u bij verloskundig centrum CuraVita in goede handen, omdat binnen het verloskundig centrum gynaecologen, kinderartsen en verloskundigen in 1 team samenwerken. U blijft bij ons onder controle. 

Wij staan naast u op weg naar het moederschap. Het is meer dan alleen het bewaken van de lichamelijke gezondheid van moeder en kind. Zwangere vrouwen weten zelf vaak wat goed voor hen is en welke zorg zij nodig hebben. Wij vinden het heel belangrijk dat zwangeren vertrouwen hebben in hun lichaam en zelf actief meedenken en meebeslissen over de zorg die ze krijgen. Dat is van onschatbare waarde voor een plezierige zwangerschap en een goede start van het ouderschap.

Als u zwanger bent, heeft u de keuze om thuis of bij verloskundig centrum CuraVita te bevallen. Daar waar u zich het meest prettig en veilig voelt. Er wordt vaak gevraagd wat mannen kunnen doen tijdens de bevalling. Mannen kunnen hun vrouw altijd ondersteunen, de navelstreng doorknippen en er zijn vaders die de baby mee aanpakken. Dat is mooi om te zien.

Op 9 september aandacht vragen voor het Fonds Gezond Geboren. Dit fonds ondersteund wetenschappelijk onderzoek om de verloskunde te verbeteren. (www.fondsgezondgeboren.nl).


Deel dit nieuwsbericht